Zo kies je de trouwpak kleur die bij jou past

Als het om een trouwpak gaat, zijn er talloze kleuren waar je als bruidegom uit kunt kiezen. Terwijl een bruid doorgaans voor een traditioneel witte trouwjurk kiest, kan een bruidegom niet alleen kiezen uit meerdere kleuren.

Het is zelfs mogelijk om verschillende kleuren te mixen. Zo kun je een andere kleur nemen voor het jasje, ten opzichte van de broek.

Steeds meer bruidegoms nemen bovendien een tweede outfit, bijvoorbeeld voor de avond, wat de mogelijkheden nog verder vergroot om andere kleuren te ontdekken.

Trouwpak welke kleur?

Het leek ons leuk om een aantal mogelijke trouwpak kleuren in de schijnwerpers te zetten.

Alles is mogelijk bij Vermeer Trouwpakken. Ook voor perfect maatwerk in trouwpakken.

Welke kleur trouwpak kies je dan? Bij de keuze voor je trouwpak kleur moet je met een aantal dingen rekening houden. Zo is de trouwlocatie van belang.

Waar ga je trouwen?

Trouwen op een parelwit strand heeft een andere sfeer en stelt dus andere eisen aan je trouwpak. Een zwart driedelig trouwkostuum is dan niet zo’n goede keuze.

Trouw je in de kerk, dan kun je juist niet aankomen met een opengeknoopt overhemd en schoenen in een opvallende kleur.

Kies niet te snel voor ruitjes of felle kleuren. Dat lijkt bij het passen misschien een goed idee, maar op de trouwdag zelf zorgt het vaak voor een teleurstelling.

Tenzij ruitjes helemaal jullie ding is, dan moet je er allebei voor gaan!

Voel je prettig in jouw trouwpak

Een trouwpak moet je zelfvertrouwen geven. Je moet je prettig voelen in jouw trouwkostuum. Bovendien laat je de bruid nog eens zien dat ze de ware heeft gekozen.

Zorg dus dat je kostuum bij jou past en jou zo goed mogelijk laat uitkomen. Als het om kleur gaat, is het belangrijk dat de kleur van jouw trouwpak past bij je huidskleur.

Ook de kleur van je haar kan invloed hebben op hoe de kleur van je pak jouw accentueert.

Wat zegt de kleur van jouw trouwpak?

Kleuren kunnen je een vermoeide uitstraling geven, of juist zorgen dat je straalt. Dat laatste wil je graag bereiken.

Neem altijd iemand mee bij het uitzoeken van een trouwpak, en laat hem of haar een staaltje van de stof van de bruidsjurk meenemen.

Zo weet je zeker dat de trouwpak kleur afgestemd is op de jurk van je aanstaande, en dat jullie er allebei perfect uitzien.

Wit trouwpak

Wit is niet langer uitsluitend een kleur voor de bruid. Steeds vaker kiezen ook mannen op hun trouwdag voor een wit trouwpak, – eventueel in combinatie met een andere kleur pantalon.

Vermeer Trouwpakken is gespecialiseerd in Italiaanse, Spaanse en Franse trouwpakken.

Combineer wit met accenten

Het witte trouwpak bestaat naast een wit jasje meestal ook uit een witte broek en das, maar je kunt wit ook heel goed combineren met een zwarte pantalon en gekleurde das of plastron.

De kleur kun je laten aansluiten bij de accentkleur van de bruidsjurk.

Zwart trouwpak

Het klassieke zwarte trouwpak zal voor velen altijd een favoriet blijven. Kies je voor zwart, dan hebben je getuigen meestal wel een zwart kostuum in huis, zodat ze niet hoeven te investeren in een bijpassend pak.

Houtskool zwart trouwpak van een hoogwaardige glanzende stof met schitterende grijze accenten. Zo kan je een echte indruk maken.

Zwart is strak en stijlvol, zonder te opvallend te zijn. Tenzij je kiest voor een zwart trouwpak met een motief.

Veelzijdig zwart

Een zwart trouwpak is een veelzijdige keuze. Je kunt zwart eigenlijk met elke kleur combineren. Het wordt meestal gecompleteerd met een bijpassende zwarte strik of das.

Trouwpak met de bekende Italiaanse kwaliteit. Exclusief met plastron en brossieraad.

Je kunt ook kiezen voor een witte of gekleurde das of plastron, eventueel passend bij de trouwjurk.

Grijs trouwpak

We zien niet veel mannen kiezen voor een echt grijs trouwpak. Het wordt vaak afgedaan als saai. Toch moet je een grijs trouwpak niet onderschatten.

Grijs (zowel licht als donker) is namelijk ook heel veelzijdig. Het laat zich goed combineren met vrijwel elke kleur. Van een zwarte strik of plastron tot zelfs een fel rode of roze stropdas.

Grijs hoeft niet saai te zijn

Grijs is net als zwart van alle markten thuis en er is op die manier niets saais aan te ontdekken.

Zilvergrijs trouwpak

Het gewone grijs wordt niet veel gekozen, maar een zilvergrijs trouwpak is uitermate populair. Deze kleur is vaak van een glimmende stof en is erg veelzijdig.

Prachtig en elegant zilverkleurig trouwpak in onze 2017 collectie.

Je hebt hiervan ook lichte en donkere varianten die het goed doen. Er is altijd wel een zilvergrijze tint die bij jou past. Misschien een beetje aan de veilige kant, maar ook weer niet té veilig.

Stijlvol zilvergrijs

Het is niet voor niets dat deze kleur zo populair is. Een zilvergrijs trouwpak is stijlvol en laat zich goed combineren met veel verschillende bruidsjurken.

Blauw trouwpak

Er zijn zoveel verschillende kleuren en combinaties mogelijk met de kleur blauw. Het driedelig koningsblauw trouwpak is een favoriet van velen, en is ook meteen heel stijlvol.

Ook in de 2017 collectie is blauw een belangrijke kleur. Variërend van Napoli blauw , midnight blue, navy blauw, Indigo blauw en koningsblauw.

We zien ook regelmatig een lichtblauw trouwpak of zelfs hemelsblauw.

Combineer blauw trouwpak met grijs of blauwtinten

Een blauw trouwpak is, afhankelijk van de tint blauw, goed te combineren met een grijs gilet, maar ook met een gilet in dezelfde tint.

We hebben nu een aantal standaard kleuren besproken. Er zijn natuurlijk nog veel meer kleuren, waar je misschien niet direct aan zou denken om te dragen op je bruiloft.

Groen trouwpak

Als we het over een groen trouwpak hebben, dan bedoelen we natuurlijk niet licht groen of limoen groen! Zoals met veel andere kleuren, hangt het van de tint af of het een goede kleur is voor een trouwpak.

Dé trend voor 2017; onder meer sprekende kleuren, zoals dit touwpak in mint-kleur.

Bepaalde tinten groen kunnen erg mooi zijn, zoals dit mint-kleurige pak. Het maakt jouw trouwpak direct heel bijzonder.

Neutraliseer met accessoires

Het is wel aan te raden om met je accessoires te zorgen dat de groene kleur wat geneutraliseerd wordt, en dat je niet conflicteert met je bruid.

Gouden trouwpak

Een gouden trouwpak (niet massief natuurlijk, maar goudkleurig) is een kleur die we niet veel zien bij bruidegoms.

Dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is. Net als met groen, moet je voorzichtig zijn en zeker weten dat het past bij de trouwjurk.

Kies de juiste accessoires

Ook bij een gouden trouwpak kies je met zorg de accessoires die de look afmaken.

Ook in de 2017 collectie is blauw een belangrijke kleur. Variërend van Napoli blauw , midnight blue, navy blauw, Indigo blauw en koningsblauw.

Wil je meer trouwpak inspiratie?