Het beste moment om een trouwpak te kopen

Wil je een geslaagde bruiloft? Dan is een goede planning crusiaal. Neem in je planning ook het moment op dat je een trouwpak gaat kopen.

Een trouwpak koop je natuurlijk niet de dag voor de bruiloft. Dan hebben we te weinig tijd om je pak op maat te maken. Wanneer is het beste moment dan wel?

Eerst de jurk, dan het trouwpak

Vrouwen gaan voor. Dat geldt ook in dit geval. Je kunt pas met een goed gevoel een trouwpak kopen, nadat jouw aanstaande de bruidsjurk heeft gekocht.

Wanneer kun je het best een trouwpak kopen?

Dit heeft als voordeel dat je het pak kunt laten aansluiten op de jurk.

Geen twijfel mogelijk

Als je bruid nog twijfelt over welke jurk ze wil, is het lastig om jouw pak al te bestellen en op maat te maken.

Wat als je aanstaande toch opeens een andere jurk met andere stoffen kiest? Dan zit je met een pak dat niet meer perfect aansluit bij de jurk, en dat zou jammer zijn.

Bestel je trouwpak op tijd

De stelregel is dat de trouwjurk ongeveer zes maanden voor de bruiloft gekocht moet zijn.

Een trouwpak moet je uiterlijk twee maanden voor de gekozen trouwdatum besteld hebben. Dan is er nog voldoende tijd om alles perfect passend te maken.

Te vroeg een trouwpak kopen

We maken het wel eens mee dat een bruid en bruidegom zo enthousiast zijn dat ze gaan trouwen, dat ze al heel lang voor de bruiloft gaan shoppen.

Dat is natuurlijk heel leuk. Houd er wel rekening mee dat het voor een trouwpak weinig zin heeft om meer dan een jaar voor de trouwdag al een pak te kopen.

Perfecte pasvorm

Als je zo lang voor het huwelijk al naar onze winkel komt, kunnen we niets voor je doen. De kans dat je in een jaar tijd nog gewicht verliest of erbij krijgt, is erg groot.

Koop je op het juiste moment een trouwpak? Dan behoud je die perfecte pasvorm.

Het zou zonde zijn als het trouwpak nu perfect zit, en op de dag van de bruiloft veel te ruim is, of juist te krap.

Trouwpak innemen of uitleggen

Het innemen of uitleggen van een trouwjurk is iets dat eigenlijk heel vaak plaatsvindt, en dat kan ook prima. Voor een trouwpak ligt dat anders.

Een colbert kan op schouderhoogte en op borsthoogte niet meer aangepast worden. Natuurlijk; alles kan, maar het kost veel extra werk en geld om dit voor elkaar te krijgen.

Tussen negen en twee maanden

Daarom is het advies om niet eerder dan negen maanden of later dan twee maanden voor je bruiloft bij ons langs te komen.

Dan heeft jouw bruid de jurk al uitgezocht en heb jij alle tijd om op zoek te gaan naar dat perfect zittende Italiaanse trouwpak.

Is het al tijd om een afspraak te plannen bij Vermeer Trouwpakken?

Wil je meer trouwpak inspiratie?